4 maands gewogen bewegende gemiddelde




 4 maands gewogen bewegende gemiddeldeOntwikkel een vier maanden bewegende gemiddelde voorspelling voor Wallace Garden Supply en bereken het MAD Ontwikkel een vier maanden bewegende gemiddelde voorspelling voor Wallace Garden Supply en bereken het MAD-item omschrijving INCLUSIEF EXCEL SPREADSHEET MET FORMULES 5-13: Ontwikkel een vier maanden bewegende gemiddelde voorspelling voor Wallace Tuinvoorziening en bereken het MAD. Een drie maanden bewegende gemiddelde voorspelling is ontwikkeld in het gedeelte over gemiddelde verplaatsingen in tabel 5.3 5-15: gegevens verzameld over de jaarlijkse vraag naar 50 pond. Zakken meststoffen bij Wallace Garden Supply worden in de volgende tabel weergegeven. Ontwikkel een drie jaar bewegend gemiddelde om de omzet te voorspellen. Bereken vervolgens de vraag opnieuw met een gewogen bewegend gemiddelde waarin de verkoop in het laatste jaar een gewicht van 2 wordt en de omzet in de overige 2 jaar worden elk een gewicht van 1 gegeven. Welke methode vindt u het beste JAAR DEMAND VOOR MAGTIGER 5 -16: Ontwikkel een trendlijn voor de vraag naar meststof in Probleem 5-15, met behulp van elke computer software. 5-19: De verkoop van Cool-Man airconditioners is de afgelopen 5 jaar gestaag gegroeid. De verkoopsmanager had voorspeld, voordat het bedrijf begon, dat jaar 1s de verkoop van 410 airconditioners zou zijn. Het gebruik van exponentiele gladding met een gewicht. 0,30, voorspellingen ontwikkelen voor de jaren 2 tot en met 6. 5-25: De verkoop van industriele stofzuigers bij R. Lowenthal Supply Co. de afgelopen 13 maanden is als volgt: VERKOOP (1.000) MAAND VERKOOP (1.000) MAAND 11 januari 14 augustus 14 17 februari 16 maart 12 oktober 10 april 14 november 15 mei 16 december 17 juni 11 januari (a) Bepaal de vraag naar stofzuigers voor volgende februari met behulp van een bewegend gemiddelde met drie perioden. (B) Gebruik een gewogen bewegend gemiddelde met drie periodes, bepaal een vraag naar stofzuigers voor februari. (C) Evalueer de nauwkeurigheid van elk van deze methoden. (D) Welke overige factoren kunnen R. Lowenthal overwegen bij het voorspellen van verkopen? Aankocht 14 keer met een beoordeling van 4,7 van 5 op basis van 3 klantenbeoordelingen. Als u dit bericht ziet, heeft uw browser ofwel geen JavaScript geactiveerd. Als u de volledige functies van dit hulpprogramma wilt gebruiken, zoals zoeken, moet uw browser JavaScript-ondersteuning ingeschakeld hebben. Gewogen Bewegende Gemiddelden Met Eenvoudige Bewegende Gemiddelden, wordt elke gegevenswaarde in de quotwindowquot waarin de berekening wordt uitgevoerd een gelijke betekenis of gewicht gegeven. Het is vaak het geval, vooral in de financiele prijsdata-analyse, dat meer chronologisch recente gegevens een groter gewicht zouden moeten dragen. In deze gevallen is Gewogen Moving Average (of Exponential Moving Average - zie het volgende onderwerp) vaak de voorkeur aan functionaliteit. Overweeg dezelfde tabel van de verkoopgegevenswaarden gedurende twaalf maanden: Bereken een Gewogen Moving Average: Bereken hoeveel intervallen gegevens deelnemen aan de Moving Average-berekening (dat wil zeggen de grootte van de berekening quotwindowquot). Als het berekeningsvenster wordt geacht n te zijn, wordt de meest recente gegevenswaarde in het venster vermenigvuldigd met n, de volgende meest recente vermenigvuldigd met n-1, de waarde daarvoor vermenigvuldigd met n-2 enzovoort voor alle waarden in het raam. Verdeel de som van alle vermenigvuldigde waarden door de som van de gewichten om het Gewogen bewegend gemiddelde over dat venster te geven. Plaats de Gewogen Bewegende gemiddelde waarde in een nieuwe kolom volgens de bovenstaande gemiddelde gemiddelde positiebepaling. Om deze stappen te illustreren, overwegen of er een 3 maanden gewogen verplaatsingsgemiddelde van de verkoop in december nodig is (gebruik de bovenstaande tabel van de verkoopwaarden). De term quot3-monthquot impliceert dat de berekening quotwindowquot 3 is, dus het Gewogen Bewegend Gemiddelde berekening algoritme voor deze zaak zou moeten zijn: of als een 3 maanden gewogen bewegend gemiddelde werd beoordeeld over het gehele oorspronkelijke databereik, zouden de resultaten zijn : 3 maanden gewogen bewegend gemiddeldeHet gemiddelde van de werkelijke vraag naar periode t en het gemiddelde van de werkelijke vraag naar periode t en de voorspelde vraag naar periode t ANS: C PTS: 1 6. Als een volgend signaal positief is, welke van de volgende is Ware a. Werkelijke waarde is hoger dan voorspeld b. Werkelijke waarde is lager dan voorspeld c. Werkelijke waarde is gelijk aan prognose d. Kan geen conclusie trekken ANS: A PTS: 1 7. De exponentiele uitstrooiingsvoorspelling heeft dezelfde waarde als de naiumlve-voorspelling wanneer alfa in het exponentiele gladingsmodel gelijk is aan: a. 0 b. 0,5 c. 1 d. Onvoldoende informatie verstrekt om antwoord ANS te bepalen: C PTS: 1 Gegevensinstelling E1 Periodeverkoop Volume 1 10000 2 12400 3 14250 4 15750 5 20500 6 18500 7 15750 8 20500 9 21500 10 22550 8. Met behulp van dataset E1, wat is de voorspelling Voor periode 7 met een vier periode bewegend gemiddelde: (Kies het dichtstbijzijnde antwoord.) A. 17625 b. 15225 c. 15300 Dit voorbeeld heeft opzettelijk wazige afdelingen. Meld je aan om de volledige versie te bekijken. d. 17250 ANS: D PTS: 1 9. Met behulp van dataset E1, wat zou de voorspelling voor periode 6 zijn met behulp van een vijf-gewogen bewegend gemiddelde? De gewichten voor elke periode zijn 0,05, 0,10, 0,20, 0,30 en 0,35 van de oudste periode tot De meest recente periode, respectievelijk. (Kies het dichtstbijzijnde antwoord.) A. 16500 b. 17825 c. 14575 d. 16275 ANS: A PTS: 1 10. Wat is de voorspelling voor periode 6 met behulp van de exponentiele gladingsmethode? Gebruik de dataset E1. Veronderstel de prognose voor periode 5 is 14000. Gebruik een gladingsconstante van alfa 0.4 (Kies het dichtstbijzijnde antwoord.) een. 14575 b. 26100 c. 16600 d. 19700 ANS: C PTS: 1 11. De vergelijking voor een eenvoudige lineaire regressie die in de laatste tien perioden gemiddeld 225.000 gemeld heeft en de reclamebudgetten gemiddeld in de laatste 10 perioden gemiddeld 3 000 bedragen: Y 3250 120x Dit geeft aan dat een 1 toename in reclame Zal de omzet verhogen door: a. 3370 b. 250 c. 120 d. 1875 ANS: C PTS: 1 12. Welk van de volgende is geen soort kwalitatieve voorspelling a. Verkoopskracht samengesteld b. Consumentenonderzoek c. Jury van de uitvoerende mening d. Naiumlve methode ANS: D PTS: 1 Dataset E2 Maand Actueel voorspelling 1 10 11 2 8 10 3 9 8 4 6 6 5 7 8 13. Een voorspellingsmethode heeft de afgelopen 5 maanden de volgende gegevens opgesteld in Data Set E2. Wat is de gemiddelde absolute afwijking (nauwkeurig tot 2 decimalen) a. - 0,60 b. - 1,20 c. 1,00 d. 1.25 ANS: C PTS: 1 14. Op basis van de gegevens in dataset E2, wat is de gemiddelde kwadraatfout (nauwkeurig tot 2 decimalen) a. 7,00 b. 1,40 c. 1,00 d. 0.80 ANS: B PTS: 1 15. Wat is de verwachting voor mei (nauwkeurig tot 1 decimaal) met behulp van een 4 maanden gewogen bewegend gemiddelde en de gewichten 0,1, 0,2, 0,3, 0,4 Met het zwaarste gewicht toegepast op de meest recente periode) Nov. Dec. Jan. Mar. Mar. Apr. 39 36 40 38 48 46 a. 44,4 b. 43,0 c. 42,5 d. 41.6 ANS: A PTS: 1 16. Met de volgende informatie, bereken de prognose (nauwkeurig tot 2 decimalen) voor de derde periode met behulp van exponentiele gladingen en alpha 0.3. Periode Voorspelling Voorspelling 1 64 59 2 70 a. 36,90 b. 57,50 c. 61,50 d. 63.35 ANS: D PTS: 1 Dit voorvertoning heeft opzettelijk wazige afdelingen. Meld je aan om de volledige versie weer te geven. Wanneer u een hardlopend gemiddelde berekent, is het gemiddelde in de middellange periode zinvol. In het vorige voorbeeld berekenden we het gemiddelde van de eerste 3 tijdsperiodes en legde het naast periode 3. We zouden kunnen hebben Plaatste het gemiddelde in het midden van het tijdsinterval van drie perioden, dat wil zeggen naast periode 2. Dit werkt goed met oneven tijdstippen, maar niet zo goed voor even periodes. Dus waar zouden we het eerste bewegende gemiddelde plaatsen als M 4 Technisch zou het bewegende gemiddelde vallen op t 2.5, 3.5. Om dit probleem te voorkomen vergemakkelijken we de MA's met behulp van M 2. Zo vergemakkelijken we de gladde waarden. Als we gemiddeld een even aantal termen hebben, moeten we de gladde waarden glad maken. De volgende tabel toont de resultaten met M 4.